Two-factor authentication

Tweevoudige verificatie (2FA) is een beveiligingsmethode voor identiteits- en toegangsbeheer die twee vormen van identificatie vereist voor toegang tot resources en gegevens. 2FA geeft bedrijven de mogelijkheid om hun meest kwetsbare informatie en netwerken te bewaken en helpen beschermen.

Een aantal andere voordelen van 2FA zijn:

• Je hoeft geen hardwaretoken-generator te gebruiken. Dit soort 2FA-methoden wordt vaak verloren of kwijtgeraakt. Dankzij geavanceerde technologie zijn 2FA-methoden echter handiger dan ooit.
  • Wachtwoordcode-generators zijn efficiĆ«nter dan traditionele wachtwoorden. Generators zijn de veiligere optie, omdat geen twee wachtwoordcodes hetzelfde zijn.
  • Omdat er slechts een maximum aantal keer kan worden geprobeerd de wachtwoordcode in te voeren, wordt voorkomen dat cybercriminelen gevoelige gegevens hacken en er toegang toe krijgen.
  • Het proces is beheerbaar en gebruikersvriendelijk.